HOME

 

BOROONDARA SHOPPING CENTRES

Project Details
Location: Hawthorn, Camberwell, Glenferrie. 
Client: City of Boroondara

The City of Boroondara engaged MALA studio to design and document the streetscape improvements for four local shopping centers within the municipality.

The project aims to improve and enhance the local shopping strip via a series of strategic landscape and urban design interventions. These interventions will create better and more connected urban spaces, encouraging visitors to stay in the centers longer and in turn attract and promote sustainable retail growth.

MALA was the lead consultant on the project managing and coordinating a team of Traffic, Civil, Structural and Service Engineers. Whilst the project is smaller in scale it was highly complex. A number of site constraints had to be addressed including working around underground and overhead infrastructure, contaminated landfill and large established trees. MALA also needed to navigate a complex political environment and worked closely with various Council departments to facilitate a number of community and stakeholder workshops.